|
|
| Polish A haven for those Pickup Artists of the Polish Language. |
Inactive Reminders By Icora Web Design

05-20-2008, 02:16 PM
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
gg - nietypowy "problem"
Nie jest to może jakiś wielki problem ale mimo wszystko zdecydowałem sie poprosić Was o radę. Ostatnio zagadałem do pewnej laski na "naszej klasie" i wziąłem od niej gg (wcześniej w kilku wiadomościach ją zainteresowałem sobą, odgadując jej cechy charakteru po oczach). No i właśnie... ona należy do osób które są prawie zawsze "niewidoczne" na gg. Nie bardzo wiem jak w takich sytuacjach mam się zachować, żeby nie wyjść na nachala albo na needy. Raz już do niej napisałem na gg, informując, że właśnie dodałem ją do listy i że ona teraz też ma już moje gg. Akurat jej wtedy nie było więc nie nawiązała się po moim zagadaniu rozmowa. I teraz właśnie nie wiem co pisać, gdyż nie wiem czy ona jest online czy offline.... Zwykle w takiej sytuacji nic nie piszę bo nie chcę wyjść na needy... Chcę pokazać, że to niby tak przypadkiem i od niechcenia zagaduję.
Nawet nie chodzi mi o tą konkretną laskę, ale ogólnie o dziewczyny, które nie ujawniają się na gg. Wiem, że muszę po prostu jak najszybciej zgarnąć od niej telefon, ale planowałem to zrobić tak po jednej bądź 2ch rozmowach na gg. Najpierw jednak musi do nich jakoś dojść
Jakieś rady?
Pozdrawiam
|

05-24-2008, 02:40 AM
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Quote:
|
Chcę pokazać, że to niby tak przypadkiem i od niechcenia zagaduję.
|
Najpierw dodajesz ją do znajomych i informujesz ją o tym a potem chcesz od niechcenia zagadywać? Zupełnie jakbys nie miał z nia o czym rozmawiać? Troche tutaj nie spójności. Z tego co zauwazyłem, wiele "problemów" z forum, opiera się na strachu przez okazaniem zainteresowania. Nie chodzi tutaj aby go nie pokazywać, ale pokazać, że nie jesteś kims kto wskoczy w ogień za pierwszym lepszym "towarkiem".
Quote:
|
Wiem, że muszę po prostu jak najszybciej zgarnąć od niej telefon
|
Nic nie musisz, uwodzenie to nie są zawody.
Quote:
|
planowałem to zrobić tak po jednej bądź 2ch rozmowach na gg.
|
A gdyby udało Ci sie rozpalic ją do czerwoności podczas 1szej rozmowy, to też bys przerwał idąc tokiem swojego planu?
Uwodzenie jest nafaszerowane emocjami, i jest niezwykle elastyczna relacją, wszystkoz alezy od Ciebie czy uda Ci się zrobić to po pierwszej rozmowie czy po pięciu.
Rusz swoja głową, wyjdź poza nia i popatrz z jej perspektywy, a potem z innej, sprawdź i przeanalizuj co mogłoby pasować, skalibruj swoje podejście do tej sytuacji i zacznij działać, dostarcz swoja osobowość w jak najlepszej formie
Enjoy!

05-24-2008, 05:18 AM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Storm_PL
Najpierw dodajesz ją do znajomych i informujesz ją o tym a potem chcesz od niechcenia zagadywać? Zupełnie jakbys nie miał z nia o czym rozmawiać? Troche tutaj nie spójności. Z tego co zauwazyłem, wiele "problemów" z forum, opiera się na strachu przez okazaniem zainteresowania. Nie chodzi tutaj aby go nie pokazywać, ale pokazać, że nie jesteś kims kto wskoczy w ogień za pierwszym lepszym "towarkiem".
|
nie tyle strachu, co mystery method i innych teorii czy systemow uwodzenia.
Ludzie nie wiedza, ze direct moze zadzialac i staraja sie na sile robic jak najmocniejsze indirecty (starajac sie nie przekazywac ani kszty zainteresowania)... oraz probuja zastosowac m3 do kazdego przypadku, nie kalibrujac...
sam pamietam na poczatku w pewnym barze, dziewczyna mocno na mnie leciala, a ja chcialem jej jeszcze nega wywalic
|

05-24-2008, 06:08 AM
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Storm_PL
Z tego co zauważyłem, wiele "problemów" z forum, opiera się na strachu przez okazaniem zainteresowania.
|
Masz rację.. Nie mogę jeszcze znaleźć złotego środka pomiędzy okazaniem dziewczynie zainteresowania a byciem needy. Nie wiem do końca jak to zrobić, żeby kobieta widziała, że jestem nią zainteresowany a jednocześnie nie podawać jej siebie na tacy. Dlatego najlepiej idzie mi kiedy to laska okazuje mi duże zainteresowanie i je mi z ręki, a ja wtedy mogę bez problemu dozować swoje zainteresowanie dla niej. Z kolei wtedy jest za prosto i taka gra mi sie szybko nudzi..
|

05-24-2008, 08:08 AM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Absynt69
Z kolei wtedy jest za prosto i taka gra mi sie szybko nudzi..
|
to nie jest olimpiada, za utrudnianie sobie zycia nie dostajesz dodatkowych punktow ;-)
liczy sie tylko cel, chyba ze celem samym w sobie jest granie, to wtedy inna zabawa
zeby nie byc needy, a pokazac zainteresowanie, trzeba poprawic swoja subkomunikacje
musisz podchodzic z odpowiednimi przekonaniami (ty ja wybierasz, dajesz jej szanse jej sie poznac, ty jestes nagroda, ty masz wybor w kobietach... dajesz namiastke nowego zycia, ktore moze zaczac prowadzic z TOBA i albo skorzysta albo wyprze sie tej okazji...)
gdy bedziesz mial odpowiednie przekonania, bl zatroszczy sie sam o siebie (ale warto znac jednak prawidlowy, bo mozna to zrobic rowniez w druga strone - otoz prawidlowy bl poprawia inner game... mam tu na mysli odpowiednia postawe, wolny oddech itp.)
majac wypieta klatke do przodu, podniesiona glowe, usmiech na twarzy, poruszajac sie powoli czujesz sie ZAWSZE PEWNY SIEBIE i WESOLY (nawet gdy usmiech na poczatku jest sztuczny)
|

05-24-2008, 08:43 AM
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Wiesz, ja dokładnie mam taki bl, gdyż pracuje nad nim od jakiegoś czasu. Jestem wyprostowany, uśmiechnięty, patrze sie w oczy (niekiedy zawstydza to kobiety). Problem polega na tym, ze w zależności od "taktyki" albo zachowuje sie trochę needy albo jakbym miał ja gdzieś. Przykładowo, albo jestem miły, czytam z jej oczu same pozytywne cechy, komplementuje ją itp i wtedy czuje po jakimś czasie, ze wystawiam sie jej na tacy.... albo zachowuje sie prowokacyjnie... neguje, jestem ironiczny, droczę sie i daje do zrozumienia ze mi nie zależy i ze ona musi sie mocno postarać żeby mnie zdobyć. W tym drugim przypadku rezultat jest raczej kiepski, chyba ze sie trafi na dziewczynę z silnym charakterem i poczuciem własnej wartości... Wtedy jest na początku fajna konfrontacja a potem kiedy już są spore emocje, można je przekierować na bardziej pozytywne 
|

05-24-2008, 10:21 AM
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Quote:
|
nie tyle strachu, co mystery method i innych teorii czy systemow uwodzenia.
|
Wtedy trzeba odpowiedni rozpocząć, i wdrążać te "systemy" uwodzenia.
Absynt,
Wyjdz poza swoją głowę i spójrz na te sytuacje odgórnie, popatrz na siebie jak z nią rozmawiasz i okazujesz zainetersowanie, co widzisz? Czy widzisz, że podajesz się na tacy, czy może robisz to w dobrym kierunku? Skoryguj jeżeli nie wygląda to tak jakbyś chciał. Wyciagaj wnioski. Praktyka wyrobisz sobie intuicję.
Enjoy!
 |
| Thread Tools |
|
|
| Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|