|
|
| Polish A haven for those Pickup Artists of the Polish Language. |
Inactive Reminders By Icora Web Design

04-20-2008, 01:33 AM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Uwodziciel vs przyjaciel ?
Witam. Długo mnie tu już nie było więc przywitam Was moimi przemyśleniami i problemem.
Zacząłem wyróżniać dwa rodzaje mężczyzn. Już nie Alpha, beta czy tam gamma. Ale bardziej na chłopski rozum. Uwodzicieli i przyjaciół. Uwodziciela przedstawiać nie muszę, to w większości Wy, więc dobrze rozumiecie to słowo. Po prostu koleś, który podchodzi do laski, a ona chce z nim być. Za to przyjaciel. Jak nie trudno się domyśleć tutaj zaczyna się mój problem. Bo ja zacząłem dostrzegać to, że jestem właśnie idealnym typem przyjaciela. Bardzo ciekawa sprawa. On również nie potrafi się opędzić od kobiet. Kobiety go uwielbiają. Tu jest ten błąd, tylko uwielbiają. Obecnie nadal się uczę i Panowie w szkole gdybyście mnie spotkali to powiecie, że jest moja. Nie raz nie dwa, a praktycznie cały czas jakieś koleżanki wieszają mi się na ramieniu i idą ze mną przez cały korytarz. Praktycznie co jakiś czas jakaś laska mi towarzyszy. Kumple patrzą z podziwem i ze zdziwieniem, a ja jednak odnoszę wrażenie, że prócz takiej lekkiej znajomości – przyjaźni – na nic więcej nie mogę liczyć. I przestaje mi się to podobać. Może jestem przewrażliwiony i te laski faktycznie na mnie lecą, ale chyba nie mam się co łudzić bo ja od zawsze byłem dobrym przyjacielem. Tym bardziej po ostatnim razie, kiedy się cholernie sparzyłem na jednej dupie. Tym bardziej, że faktycznie ostro się w niej zakochałem – jak to stwierdził kumpel – przynajmniej mnie wyruchała, ale bez mydła. Boli do teraz. Sprawa wyglądała dokładnie tak jak z tymi laskami. Każdy kto patrzył z boku był pewien, że jesteśmy zarąbistą parą – prawie ciągłe kino, maślane oczka – akurat ja zawaliłem bo pierwszy się poddałem i wyznałem co czuje. No nic już tego nie naprawię. W każdym bądź razie mam nauczkę na następny raz. I dlatego też piszę. Doradźcie Panowie jak z przyjaciela zmienić się w kochanka ?
PS. Uprzedzam, że jeśli chodzi o wiedzę na temat PUA to nowicjuszem nie jestem. Gorzej u mnie z praktyką, ale nie oto mi chodzi. Chce Wam tylko powiedzieć, że odpowiedzi prosto z podręcznika mi nic nie dają. Bardziej by mnie interesowała porada jak zachować się obecnie wobec tych wszystkich lasek, które mnie otaczają. Jak rozpoznać czy poza przyjaźnią interesuje je coś więcej.
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
|

04-20-2008, 06:38 AM
|
|
I got my ass Banned kthxbai :)
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie mam jeszcze doświadczenia w grze, ale mogę ci poradzic troche podrecznikowo (wiem, że nie tego oczekiwałeś) W The Mystery Method Mystery pisze, że stajesz sie przyjacielem gdy budujesz confort przy zbyt małym attraction. Nie wiem jak to jest dokładnie w twoim przypadku, ale może przed pokazaniem lasce, że dasz jej bezpieczeństwo itp. dajesz jej rady w róznych sprawach często sercowych.
W innej ksiązce wyczytałem jak przejśc z przyjaciela do chłopaka. (mystery też o tym pisał ale u niego to się wydaje trudniejsze)
Dotyczy konkretnej dziewczyny:
Przestań odpowiadac na każdy jej telefon
Parzestań udzielac jej rad
Pokaż jej się z nową lasią (znajdź jakąś na mieście)
Powiedz, że od czasu kiedy się nie widzieliście zmieniłeś się bardzo i zacznij budowac attraction.
Wszyscy mówią, że to trudne.
Jeśli chcesz żeby lasie zamiast na początku kategoryzowałc cię jako przyjaciela zapamiętały cię jako niezłe ciacho musisz pomyślec jak zachowują się przyjaciele i robic zupełnie odwronie.
Mam nadzieję, że mimo mojego b. skromnego doświadczenia przydałem Ci się.
Pozdrawiam. Gallery.
|

04-20-2008, 11:28 AM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Faktycznie podręcznikowo i nie powiem, że tego nie wiem, aczkolwiek parę rzeczy zapomniałem  . Problem polega jednak na tym, że ja w sumie do tych lasek nie podchodzę jako przyjaciel. Nie było żadnych rozmów od serca, zbytnich komplementów. Za to wiele negów i zdrowych dowcipów na ich temat. Może jestem przewrażliwiony po poprzedniej wpadce, która nadal cholernie boli. Po za tym przedtem popełniłem widoczne błędy - mogę się tylko wytłumaczyć, że była to miłość i myślenie: "ona na pewno jest inna". I może te laski faktycznie w jakiś sposób na mnie lecą. Tylko jak się o tym przekonać. Nie wiem, może jestem ślepy, ale jak ktoś z Was mi powie kiedy rozpoznać przyjaźń od znajomości idącej w bardziej konkretną stronę to będę wdzięczny. Mój dylemat bierze się stąd, że przy mojej poprzedniej wpadce też miała być niesamowita przyszłość, a okazała się lipa i laska mnie wyruchała bez mydła. Jak więc sprawdzić co laska tak faktycznie ode mnie chce ?
|

04-20-2008, 12:30 PM
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Zapytaj: chcesz sie ruchać czy trzeba z Tobą chodzić/przyjaźnić się ?? :-P
a tak na poważnie, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, to proponuje umówić się z jedną czy drugą poza szkołą, wypaść i spróbować k-close ;-)
PEACE!
|

04-20-2008, 12:58 PM
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Mysle ze kc nie jest tutaj celem w samym sobie.
Quote:
|
Tylko jak się o tym przekonać.
|
Iśc w to co sie chce osiagnąć - wtedy się dowiesz, jak nie pójdzie wtedy będziesz myślał.
Pozdro,
Storm.

04-21-2008, 08:00 AM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jorg od ponad roku interesuje się i praktykuje PU... Z mojej bazy doświadczeń jakie zdobyłem... byłem draniem, klaunem, kochankiem a nawet swirem ale nie przypominam sobie nawet jednej takiej sytuacji kiedy to nowo poznawana kobieta próbowała mnie zakwalifikować jako "przyjaciela"...
Mniej jak minął dzień wiecej co wolisz bardziej lizanie ucha czy całowanie w szyje
Zaufaj mi te wszystkie przyjaciółki tylko czekają na to gdy się upijesz...i stracisz czujność a one to wykorzystają wsuwając Ci język do ucha... Uważaj na te kobiety... i wiesz co powiedz im o tym, ze wiesz.... powiedz im ze seksu nie będzie, zabraniaj im tego na co masz ochotę... bo gdy im TEGO zabronisz i nawet zabronisz im o TYM myśleć.... to jak myślisz o czym pomyśli i na co nabierze ochotę
|

04-21-2008, 08:38 AM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hehe  . Coś w tym jest  . Akurat tak wyszło, że dzisiaj byłem na jednym takim poza szkolnym spotkaniu z jedną laską, akurat nie należy ona do grona tych przyjaciółek, ale widzę, że nie jest ze mną aż tak źle jeszcze  .
Ale wiecie co Wam powiem Panowie. Wyżalę się. Jak już wcześniej wspominałem i narzekałem zostałem wyruchany przez jedną dupę. Uwierzcie lub nie, ale dla niej rzuciłem całą Grą. Zapomniałem dla niej o wszystkich rutynach, zachowaniach itd. I wiecie jak mi teraz cholernie trudno wrócić ? Powiecie - na złamane serce trzeba wyrwać kolejne 10 dup. Tak, tylko, że ja się nie umiem przemóc. Był ktoś z Was w takiej sytuacji ? Jak sobie z tym poradziliście ? Bo ja co Ją spotkam to zaraz mnie bierze taka chujoza życia, że to jest niemożliwe. I jak tu wrócić pełną parą do Gry ?
|

04-21-2008, 10:03 AM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jorg no słuchaj... ja byłem i doskonale Cię rozumiem... to normalne.
Jak wrócić? To proste... wystarczy CHCIEĆ...
wiem ze ciężko Ci to zrozumieć bo przecież TEGO chcesz...
moja rada... CHCIEJ BARDZIEJ
|

04-21-2008, 10:53 AM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Uwielbiam takie proste i klarowne rady  . Dzięki Panowie za pomoc... Obaczymy co z tego wyniknie. Czas na wielki come back  .
|

04-22-2008, 02:49 PM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Szkoda... ale samo nie przyjdzie,
wiem bo kilka miesięcy się z tym borykałem....
do czasu gdy nie uświadomiłem sobie w PEŁNI ze to kwesta CHĘCI
mi pomogło 
|
 |
|
| Thread Tools |
|
|
| Display Modes |
Linear Mode
|