Muszę was uprzedzic, że mam dopiero 17 lat i moje HB nie są pełnoletnie.
To był dzień otwarty IV liceum w Krakowie. Oczywiście kiedy nadażyła się okazja by oprowadzac po szkole gimnazjaliski to bez wahania się zgodziłem.
Peacocking:
Marynara, jeansy, koszulka kupiona w Pizie (niezły nadruk na przodzie, przyciąga uwagę), łańcuszek na wierzchu.
Po oprowadzaniu pod koniec czasu na prowadzanie. Chodzę z kolegami po szkole patrząc czy kogoś oprowadzic.
2 set HB8 i HB7 (jeśli można tak powiedziec o 16 latkach)
To miał byc mój debiut w Grze.
Koledzy i koleżanki na lewo odemnie, one na prawo na lewczce wszyscy siedzimy.
- Byłyście oprowadzone (smile)?
- Nom już tak
- I jak się podobało?
- blablabla
- bla
- blabla A tak wogóle to jestem Diana (wyciąga rękę - HB8) [Zdziwiłem się, że tak wcześnie przedstawia się]
- Mateusz. (uścisk i patrzę na jej koleżankę czekając aż się przedstawi)
- Magda
- Mateusz
-...
- Długo się znacie?
- No tak 3 lata
- Przeprowadzę Wam test najlepszej przyjaciółki.
- (Popatrzyły na siebie, z takim niedowierzaniem.)
- Używacie tego samego szamponu?
- (Patrzą na siebie) Tak. Nie. Napewno nie.
- Nie ważne jeset co odpowiedzie. Jesteście najlepszymi przyjaciółkami, bo tylko najlepsze przyjaciółki patrza na siebie przed odpowiedziął na pytanie.
Gdybym popatrzył sie na kolege w ten sposób to on by nie miał pojęcia o co mi chodzi. Tylko kobiety tak mają. (16 latki lubią jak się do nich mówi kobiety)
- Czy wszyscy w tej szkole są tak dziwni jak ty?
- (szczena mi opadła)
- Nie, ja jestem specjalny (powinienem był powiedziec oryginalny ale i tak set spalony)
Odwróciłem się i zacząłem gadac z kumplem. A jeszcze w trakcie mówienia o najlepszej przyjaciółce podeszła nauczycielka i mówiła żebyśmy poszli z dziewczynami na aulę na przedstawienie, ale to i tak nic by nie zmieniło, bo one już były na tym przedstawieniu 30 min wczośniej.
Set skończony.
W trakcie kiedy wracałem do domu tramwajem patrze obok 2 set HB 8 i HB 7 16 lat wyciągają folder szkoły. Nie miałem na początku zamiaru nawet gadac po wczesniejszym secie.
Patrze przystanek nie wysiadają. 200m drugi więc nawet nie podchodziłem bo myślałem że wyjdą, albo słaby confidence nie wiem.
No ale wyjeżdżamy z przystanku no to gadam: ( 3 sekundy dawno minęły)
Nie pamiętam dokładnie co
- Zdecydowałyście się już (czy jakoś tak)
- bla bla bla
- bla bla (coś tam o szkole)
- bla (często HB8 rusza włosy) [Coś za szybko jak na ioi szczególnie, że nikt mi nigdy nie powiedział że jestem przystojny. Więc chyba za bardz nie jestem]
- Chodzicie do tego samego gimnazjum?
- Tak.
- A długo się znacie?
- Od podstawówki. [Chyba za dużo pytań zadałem. Powienienem raczej oznajmiac żeby nie wyglądało jak przesłychanie tak jak pisał Style}
- Przeprowadzę Wam test najlepszej przyjaciółki.
- HB8 Nie prosze nie rób nam testów.
- Tylko jedno pytanie (pewnośc siebie b. duża) Czy używacie tego samego szamponu?.
- (popatrzyły na siebie) yyyy nie.
- Nie ważne jeset co odpowiedzie. Jesteście najlepszymi przyjaciółkami, bo tylko najlepsze przyjaciółki patrza na siebie przed odpowiedziął na pytanie.
Gdybym popatrzył sie na kolege w ten sposób to on by nie miał pojęcia o co mi chodzi. Tylko kobiety tak mają.
- Skąd to znasz?
- A interesuje mnie to. [Mogłem coś lepszego wymyślic ale nie spodziewałem się, no nie mam doświadczenia.]
- Do HB8:
Jest jeszcze coś
Pomyśl liczbę od 1 do 4. Nie mów. (chwila czasu) Trzy.
- Tak skąd wiedziałeś?
- To jeszcze nie wszystko.
- Teraz pomyśl od 1 do 10. Nie mów. (chwila czasu) Siedem.
- Nie

Pięc.
- No nie zawsze się udaje. [Też nie miałem odpowiedzi]
- Dobra niestety już muszę leciec, to mój przystanek. Fajnie się gadało.
- Rzeczywiście dobrze

.
Noi wychodzę z tramwaju.
Miałem pewne błedy w obu setach:
Mowię dośc głośno i niestety szybko
Czasami przyłapałem sie na pochyleniu się w stronę seta gdy powiedziały coś za cicho(cięzko sie odzwyczaic).
I w ostatnim secie już nie wiedziałem co dalej mówic nie miałem żadnego tematu a confortu w tramwaju nie da się zrobic.
Co mnie zdiwiło:
Szybko dostawałem IOI (ruszanie włosów, przedstawianie się)
Błedów raczej wielu nie było.
Ale nie miałem pojęcia jak confortowac w tramwaju.
I dlaczego 1 set mówł że jestem dziwny?
Może to było niezwykłe ale nikt mi jeszcze nie powiedział dziwne a parę razy pokazałem.
Pozdrawiam. Gallery.