The Attraction Forums

Go Back   The Attraction Forums > Our Community > Seduction in Other Languages > Polish

Sponsors

Polish A haven for those Pickup Artists of the Polish Language.

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
Inactive Reminders By Icora Web Design
  #1 (permalink)  
Old 04-07-2008, 08:27 AM
born2bewild born2bewild is offline  - Male

Default openery jakich uzywacie

Witam, temat wydaje sie dosc powszechny, ale chcialbym zasiegnac opinii

pojedyncze laski oraz sety dziewczyn otwieram na zazdrosna przyjaciolke...

ale do tej pory nie otworzylem ani jednego seta z bojsami
pytanie - jakich openerow uzywacie w przypadku bojsow :-D ?

nie mowcie o openerach sytuacyjnych bo otwieram glownie na ulicy i musze miec cos NATYCHMIASTOWO, jesli zza rogu wyloni sie set ;-)
Reply With Quote

#2 (permalink)  
Old 04-07-2008, 10:51 AM
Storm_PL's Avatar
Storm_PL Storm_PL is offline  - Male

Kiedys używałem na ulicy openera pt "Zazdrosna dziewczyna", jednak lepiej on chyba działa w warunkach klubowych, kiedy to wieksza część osób nastawiona jest imprezowo do otaczającego świata.

Mówienie obcym ludziom historyjek o swoich przyjaciołach zaraz na początku spotyka się z róznymi reakcjami, wiele lasek myśli, że coś kombinujemy i podchodzimy w nieco innym celu, a nie o to chodzi w grze indirect.

Born2bewild nie wiem jak to wygląda w Twoim przypadku, jednak mnie to osobiście przeszkadzało, dlatego musiałem wymysleć na swoje potrzeby jakies sytuacyjne openery, które da się użyć w niemal każdych sytuacjach dnia codziennego, zarówno na pojedynczych laskach lub całych setach:

Opener#1 "prezent"

-Hej, sluchaj, potrzebuje Twojej rady, w weekend wybieramy się z kumplem na urodziny do naszej nowopoznanej koleżanki, ale za bardzo nie wiemy co jej kupic, myślelismy o bielixnie ale....to chyba nie będzie najlepszy pomysł bo wkońcu dość krótko ją znamy...

-No ok, ale jaka ona jest co lubi?

-No wlaśnie to jest problem, bo zbyt dobrze jej nie znamy i sami nie wiemy....

Opener#2 "włosy"

-Hej, musisz mi coś powiedzieć, jak nazywa sie fachowo kolor Twoich włosów? Pytam bo moj kumpel ma dlugie wlosy i chce zrobic sobie wlasnie taki podobny kolor, ale nie wie za bardzo jak sie nazywa i tym samym nie wie jaką farbe kupić w sklepie albo jak to wytłumaczyć fryzjerowi...

Opener#3 "jakaś część jej ubioru"

-Hej, taką samą torebkę chce kupić sobie moja najlepsza przyjaciółka! Dwa dni temu była ze mna na zakupach i mówiła mi, że chce kupić sobie właśnie taka podobną....oo tu..wlasnie z takim czyms

Pozdro,
Storm.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 04-07-2008, 12:44 PM
Absynt69's Avatar
Absynt69 Absynt69 is offline  - Male

Quote:
Originally Posted by Storm_PL View Post
Opener#3 "jakaś część jej ubioru"

-Hej, taką samą torebkę chce kupić sobie moja najlepsza przyjaciółka! Dwa dni temu była ze mna na zakupach i mówiła mi, że chce kupić sobie właśnie taka podobną....oo tu..wlasnie z takim czyms
Użyłem niedawno tego openera i się na tym przejechałem. Laska miała charakterystyczną torebkę i powiedziałem jej, że właśnie taka podoba sie mojej kuzynce... A ona mi wyjechała, że nie ma szans żeby taką widziała bo ją kupiła w stanach i w Polsce takich nie ma. Coś tam potem zacząłem mówić o sklepach internetowych ale ogólnie widać było po jej minie, że jestem już spalony ;]

Także, moim zdaniem nie ma co mówić, że się widziało identyczną torebke/coś tam.... a lepiej powiedzieć np "Widzę, że masz ciekawy gust.... naprawdę oryginalna torebka... Jesteś idealną osobą, żeby doradzić mi co mogę sprezentować mojej kuzynce na urodziny" albo coś w tym stylu.

Jeśli chodzi o otwieracze to największy kłopot mam z directowymi... Bo jak jestem na dyskotece gdzie praktycznie nie ma miejsc siedzących, to przecież nie wypale tańczącej lasce, żeby mi doradziła jakiś prezent Jedyne co mi przychodzi do głowy to "Podobasz mi się... chcę Cię bliżej poznać" albo "Podobasz mi się... zatańczmy". Chociaż ten drugi już gorzej bo ja kiepsko tańczę w parze Macie jakieś pomysły na otwieracze w zatłoczonych klubach i dyskotekach?
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 04-07-2008, 01:13 PM
Storm_PL's Avatar

Quote:
taką samą torebkę chce kupić
że chce kupić sobie właśnie taka podobną
Akurat to, że powiedziałeś, że właśnie taka chciała mieć, mogło czyms zalatywać, bo mało prawdopodobne jest, że Twoja kuzynka chicała dokładnie taka torebkę.

To, ze mowie na poczatku, ze jest taka sama to oznaka spontanu, i ze wlasnie ja zoabczylem i od razu podchodze i jeszcze nie dostrzegam ze jednak sie rozni. Potem mowie, ze jednak sie rozni i ze ma to i to i to i to i to podobne, i ten pasek tak samo jest u gory, bla bla bla bla....

Te openery są raczej przewidziane jak juz napisałem do sytuacji dnia codziennego, jednak z własnego doświadczenia wiem, że opener#3 sprawdza się również na dyskotekach

Pozdro,
Storm.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 04-20-2008, 06:11 AM
Rellik Rellik is offline  - Male

Quote:
Originally Posted by Storm_PL View Post
Mówienie obcym ludziom historyjek o swoich przyjaciołach zaraz na początku spotyka się z róznymi reakcjami, wiele lasek myśli, że coś kombinujemy i podchodzimy w nieco innym celu, a nie o to chodzi w grze indirect.
czytalem cos (chyba napisane przes Mehow) ze w bardziej konserwatywnych krajach (czy krajow? google ma tyle samo wynikow dla obydwa... ach ten polski ) ludzie sa mniej otwarte i bardziej podejrzliwi do ludzi uzywajace "indirect"... mysle ze nie benda wierzyc w jakis bzdurach chyba ze maja jakoms inna motywacje zeby dalej rozmawiac (np spodowales sie jej bo wygladas attrakcyjnie)
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 04-21-2008, 05:31 AM
iru iru is offline  - Male

Quote:
Użyłem niedawno tego openera i się na tym przejechałem. Laska miała charakterystyczną torebkę i powiedziałem jej, że właśnie taka podoba sie mojej kuzynce... A ona mi wyjechała, że nie ma szans żeby taką widziała bo ją kupiła w stanach i w Polsce takich nie ma. Coś tam potem zacząłem mówić o sklepach internetowych ale ogólnie widać było po jej minie, że jestem już spalony ;]
masz racje to była inna torebka... ale Twoja jest prawie tak samo ładna...

po każdym otwarciu proponuje intrygującego nega np.

iru: hmm... długo z tym chodzisz?

hb: ???

iru: bo masz coś białego we włosach... ale nie przejmuj się za bardzo tego nie widać zobaczyłem to dopiero z bliska...

no i panowie pamiętajmy o mowie ciała... tu np przed puszczeniem nega można tak z 10 sek patrzec sie jej na włosy i zekrac co jakiś czas
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 04-22-2008, 07:03 AM
Storm_PL's Avatar

Coraz czesciej nasuwa mi sie wniosek ze indirecty, negowanie itd, to tylko komplikowanie sobie sprawy...
Laska tak czy inaczej chce poznac kogos kto sie nia zajara i w którym będzie mogła znaleźć schornienie, itd itd, dlatego indirect może się zdawac niepotrzebnym wydłużaniem sobie roboty

Enjoy!
  #8 (permalink)  
Old 04-22-2008, 02:32 PM
iru iru is offline  - Male

kwestia gustu... raz masło, raz margaryne
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 04-23-2008, 05:52 AM
born2bewild born2bewild is offline  - Male

tylko ze margaryna ma duzo tluszczy trans (rakotworczych ;-))
tak samo rakotworczy jest indirect :-D
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 04-26-2008, 08:32 AM

jakby to ujac MM jest zrobiona pod USA ,a tam kontakty miedzy ludzmi sa ,ze tak powiem powszechne albo powszechniejsze. Na nasze tereny to bardziej direct sie sprawdza np BadBoy of koz do tego trzeba miec troszku wieksze jajka itp.
Zrobcie test ze 100 razy na jakas zazdrosna przyjaciolke
Z 100 razy na "podobasz mi sie i chce cie poznac".
Porownac reakcje szczegolnie tak pod koniec ostatniej 10tki jak sie czlowiek wmiare wyrabia i ocenic co bardziej dziala.
Tyle ode mnie stawiam ,ze na PL direct jest lepszym rozwiazaniem.
Of koz to tez zalezy od sytuacji Bo jak sie trafi na grupe ,gdzie laska jest z bojem i paroma kolegami to trzeba miec tez wczesniej wspomniane kulki ,zeby sie potem takiego spytac jak zdobyl taka super lasie ,bo sam takiej szukasz i najlepiej przyslodzic troche tak wmiare ,zeby sie nie skonczylo marnie. W sumie badanie reakcji w tej sytuacji tez moze byc ciekawe W sumie dla poczatkujacych to raczej bym odpuscil ,ze tak powiem grupki pod wplywem itp. wieksza szansa ,ze nie bedzie sie uswiadomionym kulturalnie o ,ze tak powiem istniejacych wiezach wyzszego stopnia. Mowa of koz o direct'ie ,bo walac o psiapsiolce to mozna zawsze sie spytac skad sie znacie i rozpoznac teren ,ze tak powiem. Cos dla nie lubiacych ryzyka utraty zdrowia itp.
W ogole taka dygresja jak do mojej grupy podchodzi jakis Polak i zaczyna walic o jakis glupotach to mam wrazenie ,ze to tak gejowsko wychodzi serio ,ale z drugiej strony to jest moze i jakis diskfalifikator swoja droga.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules