|
|
| Polish A haven for those Pickup Artists of the Polish Language. |
Inactive Reminders By Icora Web Design

03-30-2008, 05:54 AM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
moze wrzuc je na rapida? dla mnie nadal sa w zbyt malej rozdzielczosci, manualne powiekszanie daje slaba jakosc
|

03-30-2008, 01:50 PM
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|

03-31-2008, 09:15 AM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wiele kawalkow pickupu pozbieranych w 1 zwykla internetowa interakcje ;-)
lubie rozbrajac takie rozmowy na czynniki pierwsze (przy okazji mozna lepiej zrozumiec caly proces), dlatego dodam swoje obserwacje ;-)
Napisz czy Twoje zamierzenie bylo podobne do mojej analizy ;-)
1.opener - wierzysz w czary?
pewno niewielu gosci wypalilo do niej z takim tekstem, wzbudzona ciekawosc
2.poczatek rozmowy rzeczywiscie - postawienie dziewczyny w roli nagrody, niezbyt ciekawa sprawa.
dziewczyna mowi Ci jaki Ty musisz byc (czego wymaga w facecie, stawiajac siebie w roli oceniajacej czy spelniasz jej wymagania)
3.przeramowanie "jesli chcesz mnie poderwac..."
4. czepianie sie literowek laski - dobre posuniecie, wiekszosc gosci podlizuje sie atrakcyjnym dziewczynom
5. "czuje sympatie do pewnych siebie osob" - swietne, obrocenie ramy na Twoja korzysc, Ty ja oceniasz a ona stara sie dobrze wypasc ;-)
rowniez mozna to potraktowac jako push & pull (najpierw odpychasz dziewczyne od siebie w subtelny sposob - chce pewnej siebie dziewczyny, Ty taka nie jestes, pozniej przyciagasz - skromniutkie osoby bywaja naprawde mile)
6. masz na jej temat pewna intuicje -> zaciekawienie, wiekszosc ludzi (w szczegolnosci lasek) uwielbia sluchac o samych sobie.
7. -masz fotke?
-mam
-daj
-ty pierwsza
pokazales jej tym samym ze nie wskoczysz w jej rame
i to ty jestes leaderem, samcem dominujacym
8. "jestem malo pewny siebie"
jak to mowia, jak najmniej takich tekstow, jest to cos jak DLV siebie, ale w tym przypadku postapilbym chyba tak samo...
mozna wszystko powiedziec w zaleznosci od kontekstu, a tutaj ten kontekst wydaje sie odpowiedni ;-)
9. Pytasz ja o spontanicznosc. Swietne posuniecie, ona sie kwalifikuje przed Toba ;-)
10. Spotkam sie z Toba, tylko jeszcze nie wiem w jaki dzien by mi pasowalo.
Swietne zagranie, jestes nagroda, nie masz czasu na pierdoly i dlatego lepiej zeby cos soba reprezentowala. Jesli znajde dla Ciebie czas, to lepiej zebys wszystko rzucila, bo jestem o wiele ciekawszy od twoich planow.
11. co do sprawy fotki, to domyslam sie ze dasz jej ta fotke dopiero wtedy, jak sie nie bedzie tego spodziewala, w mysl zasady "badz nieprzewidywalny, nie dawaj lasce wszystkiego czego chce, zaskocz ja czyms (np. komplementem) wtedy gdy sie tego nie spodziewa.
good job :-D
chcialbym kiedys z Toba przyplazowac ;-)
pzdr
|

03-31-2008, 02:55 PM
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
A mi poszło tak:
Wzorując się na raporcie Storma przeprowadziłem następującą rozmowę na czacie (openera użyłem identycznego). Chętnie wysłucham komentarzy, na temat tego co mógłbym jeszcze poprawić.
Tutaj niestety zamknęło mi się okno czata, także tych kilku zdań nie mogę przedstawić. Rozmawialiśmy tu apropo głuchych i sms'ow. Powiedziała, że dostaje tego dużo, więc jej odpowiedziałem, że daje swój nr kom nieodpowiednim osobom. Ona odpowiedziała, że wiele osób zdobywa podstępem jej numer i , że ma dziwnych znajomych. Jakoś nie drążyłem tematu. Spytałem jak ją mam wpisać. Nie chciała mi podać imienia. Powiedziała, że Kicia wystarczy. To jej powiedziałem, że skoro chce byc nazwana jak setki innych to ok. Powiedziała, że ja też nie podałem imienia. Odpowiedziałem "Bo nie pytałaś". W końcu przedstawiła się dodając, że ją zaintrygowałem.
Rozmowa przeniosła się na gg:
To wszystko. Fakt.. telefonu nie zdobyłem ale myślę, że to kwestia czasu...Może podczas kolejnej rozmowy.
Jak już mówiłem..komentarze mile widziane.
Pozdr
|

04-01-2008, 06:21 AM
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Quote:
"jestem malo pewny siebie"
jak to mowia, jak najmniej takich tekstow, jest to cos jak DLV siebie, ale w tym przypadku postapilbym chyba tak samo...
mozna wszystko powiedziec w zaleznosci od kontekstu, a tutaj ten kontekst wydaje sie odpowiedni ;-)
|
To jest paradoks. Wielu guru mowi, żeby NIE POKAZYWAĆ, ze sie jest mało pewny siebie, ale nikt nie wspomina by o tym nie mówić  Kolesiom zwykle zależy za bardzo żeby laska widziała ich jako masta, ale mówiąc jej o tym, że np jesteś niesmiały albo płakałeś kiedy zdechł Ci żółw, pokazujesz, ze masz gdzies jej światopogląd na Ciebie, że jestes pewny siebie bo masz gdzies co ona sobie pomyśli o tym, że mówiwsz ze jesteś niesmiały, itd.
David X mówi ciekawa sekwencje: "Laski nigdy nie wierzą w to co im mówie; są mistrzyniami w okłamywaniu siebie", skoro tak, to kogo obchodzi co one sobie pomyślą
Born2bewild, napewno bedzie okazja do wspolnego sargu
Co do fotki, to fotki jej nie pokazalem, ale jestem z nią juz ustawiony. Po całej rozmowie, przysłała mi SMSa, że czuje sie oszukana, ze poszedłem bez pokazania jej tego, olałem to. I to był moj błąd. Dwa dni później nie chciała odebrac mojego telefonu. Dlaczego? Bo ona naprawde poczuła sie oszukana.
Domysliłem sie o co jej chodzi i napisałem jej smsa nawiązując do tego jak sie czuła. Nie mogłem traktować tego jako test, bo to nie był test, musiałem zmienić to co czuje. Wyszło na to, że pogadałem z nia troche smsami a potem przeniosłem rozmowe na gg, uspokoiła się, o fotce nie wspomniała, jestesmy ustawieni  Zawsze trzeba uważać na to jak laska sie czuje, bo w całej grze jest to kluczowa informacja, ważne jest z jaką emocja laskę otwierasz i z jaką ja zostawiasz, bez tego ani rusz.
Absynt69:
Quote:
|
czyli jestes skazana na wieczna samotność?
|
Juz tutaj pokazujesz zainteresowanie samym pytaniem. Ja bym użył tutaj stwierdzenia w stylu: "uh...to chcesz mi powiedzieć, że jesteś samotna....ajjj"
Quote:
a dalej?
szybka jestes skoro planujesz cos dalej...
|
To było dobre
Quote:
|
slodkie dizewczyny sa urocze....jesli jednak sa przeslodzone to juz gorzej
|
To nie byl push & pull, nawiązałes tutaj do dwoch roznych typów osób, do dziewczyn słodkich i tych za słodkich. Push&pull`em powinienes nawiązać tylko do jednego typu. Ja bym to napisal tak: slodkie dziewczyny sa urocze....jednak...ta ich slodkosc bywa czasem....śmieszna......albo nie wyważona.....albo....nie wazne"
Quote:
|
poruszylas temat pewnosci siebie(...)jak to jest wiec z tym?
|
Znowu pokazujesz zainteresowanie, ze chcesz sie koniecznie dowiedzieć, jak to z jej pewnością. Zamiast tego typu pytań, uzywaj stwierdzeń, np: hmm...wiedzialem ze jestes malo pewna siebie....inaczej pewnie bys o tym nie mowila...aj...ja lubie pewnych siebie ludzi, bo wiesz, oni sa tacy.."
Quote:
|
znow mnie nei rozumiesz..hihihi
|
Ona miala rame, ze to Ty probojesz rozgryzc ją. Pierwszy powineneś wypalic z tym, że ona CHYBA Cie nie rozumie.
Przekonujesz ją, a po co Ci przekonywanie jej? Żeby ona zmieniła zdanie. A po co Ci zmiana jej zdania? Bo Ci na nim zależy.
Taka informacje można odczytać z tego.
Quote:
drocze sie z toba
|
Znów pokazujesz, ze to ona jest nagrodą.
Co do kontaktu, to komy Ci nie mogła dać, nie powiedziałeś po co tak naprawde, dla samego rozmawiania? Komu chce się trzymać godzine słuchawke przy uchu, mi by sie nie chciało  Niektóre laski krepuja sie przed rozmowa telefoniczna z obcym facetem. Miała z TOba smsować? Traciłaby na tym kase. A jezli chcesz z nia tylko pogadać, dokończyc rozmowe, to gg wystarczy, jest darmowe, nawet anonimowe i komfortowe, no i można miec maseczke koziej kupy na twarzy żeby z kims pisać
Inna sprawa mogłaby być gdybys powiedział, że sprawia wrażenie interesującej osoby, jednak nie możesz jak narazie tego stwierdzic bo jeje nie znasz, ale wolałbys spotkac się z nią i pogadac na żywo. A nr komy byłby Ci po to, żebys ie z nią skontaktowac i dać znać kiedy pasuje Ci spotkanie.
Quote:
ze caly swiat mzoe byc moj
to bardzo dobrze
|
Znow pokazujesz, ze to ona jest nagrodą. Caly swiat moze byc jej, wiec Ty tez.
Quote:
nie poczestujesz mnie?
hmm to nie dla ciebie
|
Już lepiej:
-nie poczęstujesz mnie?
-hmm to nei dla Ciebie...
-wow, jestes niesamowita, tak krtoko sie znamy a ty już sie martwisz o mnie i moje zdrowie....i na dodatek nie wstydzisz sei przyznac ze gotowanie idzie ci.....no mniejsza o to, zaskakujesz mnie
Pozdro,
Storm.
|

04-01-2008, 08:33 AM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Storm_PL
To jest paradoks. Wielu guru mowi, żeby NIE POKAZYWAĆ, ze sie jest mało pewny siebie, ale nikt nie wspomina by o tym nie mówić  Kolesiom zwykle zależy za bardzo żeby laska widziała ich jako masta, ale mówiąc jej o tym, że np jesteś niesmiały albo płakałeś kiedy zdechł Ci żółw, pokazujesz, ze masz gdzies jej światopogląd na Ciebie, że jestes pewny siebie bo masz gdzies co ona sobie pomyśli o tym, że mówiwsz ze jesteś niesmiały, itd.
David X mówi ciekawa sekwencje: "Laski nigdy nie wierzą w to co im mówie; są mistrzyniami w okłamywaniu siebie", skoro tak, to kogo obchodzi co one sobie pomyślą
|
ostatnio jak sobie przypominam to tez uzywalem takiego humoru, ale z laskami ktore juz ZNAM i ktore mnie ZNAJA (mam zalozona mocna rame cocky and funny przy nich, wiec czesto nie moga sie polapac co mowie na serio a z czego sie smieje)
w rzeczywistosci wszystko zalezy od tego jak to powiesz i od kontekstu ;-P
a to z zolwiem to swietna sprawa, pokazujesz jej ze jestes wrazliwy (jak pokazesz odpowiedni, pewny siebie BL + dodasz taka historyjke to coraz wiecej lampek zapalonych :-D)
naprawde uwielbiam ten stuff swinggcata  (nagradzanie, push and pull itp, przekonania)
|

04-01-2008, 09:19 AM
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Quote:
Co do kontaktu, to komy Ci nie mogła dać, nie powiedziałeś po co tak naprawde, dla samego rozmawiania? (...)
Inna sprawa mogłaby być gdybys powiedział, że sprawia wrażenie interesującej osoby, jednak nie możesz jak narazie tego stwierdzic bo jeje nie znasz, ale wolałbys spotkac się z nią i pogadac na żywo. A nr komy byłby Ci po to, żebys ie z nią skontaktowac i dać znać kiedy pasuje Ci spotkanie.
|
Prawdę mówiąc to ja nie chciałem sie z nią umawiać przed wymianą fotek bo uważam to za stratę czasu. Myślę, że jeśli dojdzie do kolejnej rozmowy to wezmę od niej zdjęcie i (jeśli mi się spodoba) to uświadczę jej, że się spotkamy i wezmę od niej numer  Zwykle jeśli uda mi się zainteresować dziewczynę rozmową to już z wzięciem numeru nie mam problemu. Kwestia tylko, żeby ją właśnie wstępnie zainteresować.
Quote:
Już lepiej:
-nie poczęstujesz mnie?
-hmm to nei dla Ciebie...
-wow, jestes niesamowita, tak krtoko sie znamy a ty już sie martwisz o mnie i moje zdrowie....i na dodatek nie wstydzisz sei przyznac ze gotowanie idzie ci.....no mniejsza o to, zaskakujesz mnie 
|
No fakt. Ja tu zdałem sobie sprawę, że źle to rozegrałem tym pytaniem i dlatego właśnie po chwili się "poprawiłem" mówiąc: "pod warunkiem, że dobrze gotujesz". Pokazałem jej w ten sposób, że to ona musi sie postarać, żebym w ogóle miał ochotę spróbować jej jedzenie
A apropo moich pytań, które sugerują zainteresowanie z mojej strony... Rozumiem, że mam jak najmniej wypytywać dziewczynę o jej cechy i zastępować to swoimi spostrzeżeniami na jej temat.. Ale to w takim razie kiedy mogę (i odnośnie czego) pytać ją o coś? Albo inaczej.... jak zadawać te pytania, żeby nie pokazywać zbyt wielkiego zainteresowania jej osobą?
Pozdr
|

04-07-2008, 11:04 AM
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Quote:
|
Ale to w takim razie kiedy mogę (i odnośnie czego) pytać ją o coś? Albo inaczej.... jak zadawać te pytania, żeby nie pokazywać zbyt wielkiego zainteresowania jej osobą?
|
Ja zawsze zadaje pytanie wtedy gdy chce uzyskac jakiś efekt albo gdy mam juz z góry ustalony plan, np:
-Hmm....jesteś spontaniczna?
-Tak.
-ciekawe....bo wyglądasz mi na kogos kto...
-kto?
-hmm...dobra...mniejsza..
-oj powiedz!
albo
-Hmm...jestes spontaniczna?
-Tak.
-Eeee....trudno tak na slowo uwiezyc, moze lepiej powiedz jaka była najbardziej spontaniczna rzecz jaką zrobiłaś
Pozdro,
Storm.
|
 |
| Thread Tools |
|
|
| Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules