jedna reką zaznaczasz w którym miejscu jest 1, druga w którym miejscu jest 10 i pstrykasz w miejscu gdzie znajduje sie 7
Quote:
|
Jeżeli podczas podrywu używacie jakiś iluzji lub psychologicznej rutyny to w jaki sposób z normalnej konwersacji przechodzicie do tego typu rzeczy.
|
Zbyt szybkie przechodzenie do pokazów ESP może wyglądać jak chęć pochwalenia się. Jeżeli juz uznamy, że dany moment jest właściwy by przejść do takiego pokazu, najlepiej znaleść jakiś punkt zaczepienia w temacie na, który aktualnie rozmawiasz z laską i użyc go do przejścia na temat ESP, np:
Ona: Wiesz wejście Chorwacji do Unii Europejskiej było naprawde duzym wydarzeniem w polityce krajów Europy Środkowej i krajów zachodnich, musiało miec to bezpośredni wpływ na ich stosunek do aktualnej polityki zagranicznej....
Ja: Oooo...zgadza sie zgadza sie, wejście Chorwacji do Unii Europejskiej było naprawde ważnym wydarzeniem.....ale z drugiej strony to musze Ci powiedzieć, że zaskoczyłaś mnie...
Ona: DLaczego?
Ja: Tak nie wiele kobiet interesuje się polityką...
Ona: No wiesz...
Ja: Napewno jestes konkretna osobą...twardo stąpasz po ziemii itd, napewno często racjonalizujesz, napewno nei nalezysz do osob ktore wierza w przeznaczenie....
Ona: hmmm....nie raczej nie....
Ja: Widzisz sa osoby, które utrzymuja, że jest przeznaczenie i ich zycie często układa sie z przypadków, wierza w horoskopy, wróżki, etc....ja mysle ze to osoby, które nie potrafia panować nad wydarzeniami w swoim zyciu...
Ona: dokładnie ale to troche dziwne, ze w to wierza...
Ja: no widzisz...wogole znam takiego gościa, kótry interesuje sie magia i układa horoskopy, nauczył mnie takiej sztuczki...
albo:
Ona: Moja koleżanka ostatnio oblała sie jogurtem na spodniach, wszyscy się z niej smiali...
Ja: Ale smieszne, hehe, widze, że roztargniona ta Twoja koleżanka...pewnie wszyscy sie z niej naibjają...
Ona: No prawie zgadłeś, bla bla bla bla bla
Ja: No nie...zaskakujesz mnie, widze, że jestes bardzo żywiołowa osobą...ale powiem Ci cos w tajemnicy, mam taka teorie, ze osoby ktore sa bardzo zywiolowe i wrecz emanuje z nich energia, wierza ze swiatem keiruje jakas sila i sa czasami troche przesadni....wiesz czytaja horoskopy itd...wogole moja kolezanka, która czyta te bzdety raz mnei zaskoczyla, bo powiedziala ze umie czytac w myslach...
Ona: i co, i co?
Ja: Niezle to zrobila...
Ona: Ale jak?
Ja: Tak. POmyśl sobie....
albo:
Ja: Ten taniec był naprawde zabójczy, gdzie uczyłaś sie tańczyć?
Ona: Ale ja nawet nei umiem tańczyc!
Ja: Taaa....jasne.....w czary tez wierzysz? :P
Ona: A skad to pytanie :P
Ja: Aaaa...wiesz...kiedys pewnien czarnoksiężnik nauczył mnie czytania w myślach, hehehe.... :P
Ona: Taa...bez ściemy.... :P :P
Ja: Założymy sie?;p
Ona: Dobra, ale i tak przegrasz... ;p
Ja: Oooook....ale jak wygram to stawiasz mi piwo, jak przegram to w nagrode cmokne Cie w policzek ;p
Ona: Hahahahaha...
Ja: Dobra to pomysl sobie.....
Mozna tak w kółko :P
Pozdro,
Storm.