The Attraction Forums

Go Back   The Attraction Forums > Our Community > Seduction in Other Languages > Polish

Sponsors

Polish A haven for those Pickup Artists of the Polish Language.

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
Inactive Reminders By Icora Web Design
  #1 (permalink)  
Old 02-14-2008, 05:28 AM
nigma nigma is offline  - Male

Post Rules of the Game

Jest książka Style'a "Rules of the Game" gdzie są wyzwania, w stylu demonic confidence. Jestem w trakcie robienia tego i utknąłem w dniu 3. Jest to wyzwanie gdzie trzeba dzwonić do losowych nieznanych sobie osób z książki telefonicznej, udawać że to pomyłka i spytać się jaki film by mogli polecić do oglądania na dziś wieczór. W ten sposób zebrać 3 tytuły filmów. Wszystko fajnie... ale niestety po kilku telefonach zwątpiłem, że w polskich warunkach, ktoś może odebrać telefon od nieznajomego i przeprowadzić z nim rozmowę a nie zwymyślać od nienormalnych :>. Czy ktoś już robił ten typ ćwiczenia i ma pomysł na poprowadzenie rozmowy by zakończyła sie bardziej pomyślnie?
Reply With Quote

#2 (permalink)  
Old 02-15-2008, 04:17 AM
Gali's Avatar
Gali Gali is offline  - Male

Jeżeli to jest dla ciebie przeszkodą, to kobiety sobie odpuść.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 02-15-2008, 04:18 AM
Murzynasek Murzynasek is offline  - Male

Gail dobrze mówi.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 02-15-2008, 06:33 AM

hmm... ciekawe odpowiedzi... ale mam pytanie, zanim je udzieliliście to spróbowaliście zrobić to co napisałem? Spróbowaliście zadzwonić do kompletnie nieznanej, losowo wybranej osoby z książki telefonicznej, potwierdzić ze to pomyłka i zapytać się o to jaki film ostatnio oglądali godny polecenia i uzyskać rekomendacje że ten film powinniście obejżeć wieczorem?
Z pozoru to niezbyt wymagające zadanie okazuje się dosyć trudne, bo 95% odebranych telefonów to ludzie, którzy od razu chcieliby się rozłączyć i jakiekolwiek próby rozmowy z nimi są sakazane na niepowodzenie.
Pomyślałem o tym, że w polskich warunkach jest to mało prawdopodobne, żeby trafić na takie osoby, które można by bylo przekonać telefonicznie, żeby wyraziły swoją opinię przez telefon obcej osobie. Potem wpadłem na inny pomysł, żeby zadzwonić raczej do jakiś firm gdzie przy telefonie pracują jacyś młodzi ludzie, którzy się nudzą i z którymi można by zagadać na taki temat. Jak dzisiaj znalazłem przykładowe telefony Style'a do tego ćwiczenia to, rzeczywiście dzwonił w takie miejsca.
Napisałem o tym na tym forum bo pomyślałem, że może ktoś już robił te wyzwania, albo miałby jakiś pomysł. Bo założeniem tego forum jest, żeby sobie nawzajem pomagać.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 02-15-2008, 10:39 AM
Gali's Avatar
Gali Gali is offline  - Male

"Wyzwania"? zastanów sie głębiej nad znaczeniem tego słowa, Jeżeli ty traktujesz to zadanie jako Wyzwanie, to 10tka na idąca ulicą będzie dla ciebie Misją Niewykonalną.Zastanów sie nad tym, bo tylko utrudniasz sobie zadanie. Załozeniem tego forum jest pomagać, ale pomoc powinna być na poziomie problemu.A twoje problemy są poniżej poziomu tego Forum, TO jest forum MysteryMethod, i to zobowiązuje.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 02-15-2008, 11:52 AM

Powiem... że coś w tym jest co napisałeś, ale pamiętaj, że nikt się nie urodził specjalistą od wypasu. Do tego trzeba dojść z czasem. Każdy z nas od czegoś zaczynał i każdy z nas miał w innym miejscu jakieś problemy. Celem tego "wyzwania" jest powtórzenie i wyćwiczenie od korzeni podstawowych aspektów podrywu, zsunięcie na plan boczny excusów itp.
Jeżeli Tobie to wszystko dobrze wychodzi to świetnie, gratuluję, ale pamiętaj, że niektórzy się jeszcze uczą. Arnold też kiedyś zaczynał ćwiczyć na siłowni.
A co do samego słowa "wyzwanie" to jest ono użyte w tytule książki jako "challenge", więc jest to najbardziej słuszne tłumaczenie.
Wiedz Gali, że moim celem nie jest sprzeczanie się, lecz zapytanie czy ktoś już robił tą konkretną czynność jaką napisałem w pierwszym poście.
Może twoja odpowiedz mnie zmotywowała i udało mi się uzyskać te trzy rekomendacje od obcych osób, więc posuwam się dalej.
Wszystkiego najlepszego w podrywie
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 02-15-2008, 10:07 PM
TheeMaddKatter's Avatar  

Quote:
Originally Posted by Gali View Post
twoje problemy są poniżej poziomu tego Forum, TO jest forum MysteryMethod, i to zobowiązuje.
no łohohohohoho . już się tak Gali nie nadymaj jak meteorologiczny balon, bo zaraz tutaj z wielkim hukiem pękniesz, a mi się zbierać płatów mięcha porozrzucanych potem nie będzie chciało

co do pytania nigmy - wiesz, rozwiń skrzydła i popuść wodze wyobraźni. nie wiem jaki tam dokładnie jest challenge, The Rules of The Game jeszcze nie czytałem, ale nikt nie mówi (chyba) że to ma być na zasadzie:

- Dzień dobry, czy to X ?
- Nie, to Y, X tu nie mieszka, pomylił się Pan
- Aha, a jaki ostatnio film Pan oglądał ?

Możesz (chyba) np. podać się za ankietera czy coś takiego, za osobę, której zaufanie łatwiej zdobyć i która nie będzie creepem w oczach osoby odbierającej telefon . Ściema jakaś, że jesteś stąd i stąd, i czy mógłbyś rozmawiać z tym a z tym, a jak Ci powiedzą, że taki/taka tu nie mieszka, to jedziesz dalej że dzwonisz z portalu ChinskieFilmy.edu.org i chcialbys sie dowiedziec jaki film ostatnio ogladali w kinie .

nie blokuj sie chlopie, mysl bardziej perspektywicznie, nie zamykaj sie w malej kostce, zrzuc blokady, zrzuc bariery, nie tłamś umysłu

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules