| | | Polish A haven for those Pickup Artists of the Polish Language. |  | | 
02-07-2008, 07:17 PM
| | | | | | | Join Date: Oct 2006
| | | po polsku czy po angielsku? jestem z polskiego pochodzenia ale wiekszosc zycia mowie po angielsku
-rozumiem wszystko ale z wymowa to jest raczej taki "domowy" polski... w bardziej zaawansowanynch tematach, mam problemy z gramatika, brakuje mi slownicstwo i musze myslic wiencej o czym bede mowic - trace plynosci.
-duzo z tych pickup routines sa wlasnie bardziej skomplikowane, bym musial je wkowac i wtedy moja normalne rozmowa by brzmiala jak od dziecka z porownaniem...
-do tego PUAs mowia ze czeba sie concentrowac na "delivery" - sil glosu, "tone of voice", i inne cechy ktore daja sens pewnosc siebie i naturalnosc... nie ma miejsca dla mislenia o wymowe sammym jezyku.
ok to probowalem po angielsku bo mialem wyobrazenie ze to moze byc DHV sam wsobie, i szczerze mowiac albo jestem za kiepski ztym albo byc obcokrajowcyem nie jest taki big deal jak myslalem :/
-duze polskich dziewczyn nie mowia dobrze po angielsku, i do tego jesli chca cie olec/dac IOD moga po prostu mowic ze cie nie rozumia - to komplikuje rzeczy.
-i ostatnio sam sie wstydze aksentu, z angielskim to ludzie sie przyzwyczaili do slabego angielskiego nawet od ludzi ktorzy mieszkaja w america albo angli od 15 lat, nie wypada sie smiac... jak pewnie wiecie to zupelna inna sprawa kiedy ktos sepleni albo faulszuje po polsku
ok to co myslicie? czy wiencej rozumienia jest warto miec DLV bo muj polski jest gorszy od ich? albo czy lepiej zostanac z angielskim ktory jest jakis DHV is daje mi przewage jezyczna ale moga nie wszystko rozumiec (albo udawac)..? albo jakas kombinacja (zaczac w polskim albo z angielskim, etc..)
dzienki!! | 
02-08-2008, 12:23 AM
|  | | | | | | Join Date: Dec 2007
| | | Nauka routinow na pamieć jak dla mnie jest bez sensu.
Zacznij cieszyć się zyciem, i wciagaj w nie laski.
Zacznij być prawdziwym facetem, liderem, który wie czego chce.
Pozdro,
Storm. | 
02-08-2008, 07:55 AM
|  | | | | | | Join Date: Oct 2007 Location: Guildford, Surrey, United Kingdom Age: 22
| | | rutyny to beznadzieja, nie jesteś w stanie zajechać daleko z rutynami, jeśli zajedziesz gdziekolwiek to to i tak będzie dobrze. ja odkąd zacząłem swoją przygodę z PUA, a będzie już ponad dwa lata kiedy pierwszy raz miałem z tym styczność, opowiadam się przeciwko wyuczonym na blachę patternom i rutynom - z prostego powodu, każda osoba jest inna i absolutnie nigdzie nie jest powiedziane, że to, co pomogło Ci poderwać jedną pannę zadziała też na sto innych... | 
02-08-2008, 08:44 AM
| | | Quote:
Originally Posted by Storm_PL Nauka routinow na pamieć jak dla mnie jest bez sensu.
Zacznij cieszyć się zyciem, i wciagaj w nie laski.
Zacznij być prawdziwym facetem, liderem, który wie czego chce.
Pozdro,
Storm. | za duzo tego slysze... jest ten caly pickup system i nagle ktos mowi "uh, zapomnij o to, po prostu prowac dobre zycie i kobiety same przyjda"
wiesz cie mi, gdy bym mial takie zycie i wychowal sie na takim chlowiekiem to nie byl by na tym forum!
i wlasnie taci ludzie spotykaja dosyc dziewczyn przez ich duzych grup kolegow i znaiomych - "cieply" approach... nie musza zaczynac rosmow z obcymi ludzmi w jakims klubu.
caly cel pickupu to byc skrotem to takiego zycia, zeby przestawic siebie jako ktos kto wlasnie takie zycie prowadzi - to jest ten paradox, ze nikt ci nie da prace jesli nie masz jusz doswiadczenie zawodowe  i tekniczno-intensywne systemy jak MM sa szczegolnie zaprojektowane na te "zimne" approaches w klubie, gdzie nikogo znasz i wszyscy przychodza w grupach wlasnych znaiomych.... to jest 5 x trudniejsze | 
02-08-2008, 08:52 AM
|  | | | | | | Join Date: Oct 2007 Location: Guildford, Surrey, United Kingdom Age: 22
| | | Quote:
Originally Posted by Rellik nagle ktos mowi "uh, zapomnij o to, po prostu prowac dobre zycie i kobiety same przyjda"  | no bo taka jest prawda...
wiem o tym, bo sam tak miałem. skończyło się jak wyjechałem z Polski na studia do Wielkiej Brytanii, gdzie dopadł mnie AFC Reversion Syndrome, ale teraz próbuję znowu do tego wrócić. taka jest prawda, rutyny wcale nie są dobre (to raz), i nie są potrzebne (to dwa)
prowadź ciekawe życie, miej pasję, miej hobby, uprawiaj jakieś sporty, szanuj własny czas (marnowanie czasu strasznie człowieka niszczy psychicznie), wykorzystuj go... i tyle. zobaczysz, jak wiele się zmieni
;] | 
02-08-2008, 09:31 AM
| | | okay, to by bylo fajne masz racie, ale jesli chcem gdzies wyjsc dzisaj, ta noc, i widze jakas set - to co mam powiedziec, z czym mam zaczac? czy po prostu nie da rady, i musze czekac asz mam hobbies, pasje, gram w sport i kazdy dzien jest bardziej interesujancy i spektakularny nisz powszedni, i dopiero kiedy skonczylem transformacje w supermana to moge wrocic i zaczac gadac z laskami? nie wiedzialem ze czeba przejsc przez jakas epike zeby tylko miec interakcje z kobietami i nie byc samotny to konca zycia...  | 
02-08-2008, 09:41 AM
| | | Jeja, no możesz jechać z mrożonymi otwieraczami, negami i tak dalej - jasne, i znajdziesz ich po angielsku mnóstwo na forum, a po polsku idzie sporo wygooglać. Kwestia jest tylko taka, że mrożone openery i negi oduczają myślenia, a najlepsze otwarcia są wtedy, kiedy odnoszą się do sytuacji w której znajdujesz się ty i laska w danej chwili - a dwóch sytuacji identycznych praktycznie nie ma. Dlatego lepiej jest miec oczy i uszy otwarte i wykorzystywac te tiny little bits które są zwykle pomijane przez wszystkich, niż wykuwać nie wiadomo jak wielką ilość openerów - bo nawet jeśli wykujesz ich million, to zawsze jest szansa i to całkiem spora że sytuacja w której się znajdziesz to będzie ta million+1, na którą nie będziesz przygotowany ...
Ja wolałem zacząć od transformacji psychicznej - i pracować nad własnym mindsetem i nad tym, żeby moje życie było fajniejsze i ciekawsze, i potem skorzystać z tego, że dobre samopoczucie i fajny lifestyle pomagał mi w poznawaniu lasek. Dlaczego w ten sposób?
Bo prowadząc fajne życie korzystałem na tym przede wszystkim ja sam, a dziewczyny były do tego po prostu dodatkiem. Moje życie nie kręciło się wokół nich, częściej ich życie kręciło się wokół mnie ;]
Jak będziesz wykuwał openery, otwieracze, rutyny, patterny, to - sorry za mocne słowa - będziesz mieć po prostu jeden wielki śmietnik pod czaszką, a psychicznie się ruszysz do przodu niewiele. Zaliczysz może nawet i jedną, dwie, trzy laski, a może nawet i uda Ci się osiem - ale jaki to ma sens, skoro w środku nadal będziesz nieszczęśliwy, pusty, niespełniony, sfrustrownay i nijaki ...? | 
02-08-2008, 10:40 AM
| | | Quote:
Originally Posted by TheeMaddKatter Jeja, no możesz jechać z mrożonymi otwieraczami, negami i tak dalej - jasne, i znajdziesz ich po angielsku mnóstwo na forum, a po polsku idzie sporo wygooglać. Kwestia jest tylko taka, że mrożone openery i negi oduczają myślenia, a najlepsze otwarcia są wtedy, kiedy odnoszą się do sytuacji w której znajdujesz się ty i laska w danej chwili - a dwóch sytuacji identycznych praktycznie nie ma. Dlatego lepiej jest miec oczy i uszy otwarte i wykorzystywac te tiny little bits które są zwykle pomijane przez wszystkich, niż wykuwać nie wiadomo jak wielką ilość openerów - bo nawet jeśli wykujesz ich million, to zawsze jest szansa i to całkiem spora że sytuacja w której się znajdziesz to będzie ta million+1, na którą nie będziesz przygotowany ... | okay, ale bez gadanie o millionow wariantow, jest duzo tych samych scenariow.. 2+ dziewechyn (nie wiem gdzie ty znajdujes te samotne laski), moze w tym faceci, moze nie - stojaci przy barze i w rozmowje. moga byc jakies male roznice, ale ta scene bendzies widzial million razy. co robis?
i nawet nie mowie o wiekszych, siedzacych sets przy stole albo na sofach - brak mi jaj i logistike zeby nawet mislic o otwieranie ich.  | 
02-08-2008, 10:45 AM
| | | Quote:
Originally Posted by Rellik okay, ale bez gadanie o millionow wariantow, jest duzo tych samych scenariow.. 2+ dziewechyn (nie wiem gdzie ty znajdujes te samotne laski), moze w tym faceci, moze nie - stojacyi przy barze i w rozmowje. | za bardzo czasu nie mam teraz na to żeby elaborować (muszę do TESCO śmigać po coś na dzisiejszą imprezę) - krótko: stosując logikę podobną do Twojej, możnaby powiedzieć że "nie ma na świecie miliardów różnych ludzi, jest dwoje różnych - kobiety i faceci"
rozumiesz analogię? bo jak nie, to ja już nie wiem jak Ci to wytłumaczyć ...  | 
02-09-2008, 04:09 AM
|  | | | | | | Join Date: Dec 2007
| | | Rellik, laski beda chcialy byc czescia Twojego lifestyle,
Nie jest wazne to co mówisz, ważne jest jak Ty sie czujesz, na poczatku swojej drogi czujesz to dziwne uczucie, które może sprawiać, że nie wiesz co powiedzieć, po to masz mrożone otwieracze, ale na samych rutynach nie ujedziesz, musisz pokazać swoja osobowośc, musisz byc sobą, lepszym sobą, dziewczyny szybko sie dowiedzą czy cwaniakujesz czy jestes sobą, nie jest ważne co do nich mówisz, ważne jest jak one się czuja w Twoim towarzystwie.
Pamietaj, wszystko wychodzi od Ciebie, mozesz podejsc i zagadac "co slychac" kompletnie wyluzowany i z emeanacja energii i one to wyczują i bedą wiedział, że super z Ciebie kolo, a możesz podejśc z łbem pełnym mrożonek i trzęsącym się głosem powiedzieć "pppproszęę o opinięę" i game over. Tak jak Ty sie czujesz tak i ona.
Wszystko startuje od Ciebie.
Skup sie na swoim życiu, dziewczyny chcą być do niego dodatkiem.
Miej zajebisty life style.
Pozdro,
Storm. |  | | | Thread Tools | | | | Display Modes | Linear Mode |
Posting Rules
| You may not post new threads You may not post replies You may not post attachments You may not edit your posts HTML code is Off | | | All times are GMT -8. The time now is 08:45 AM. | |
|